top of page
  • Skribentens bildVeronica Stenborg

7-8/1 - Hemresa

Efter en härlig sovmorgon i vårt hotellrum på Holiday Inn på andra sidan parkeringen från flygplatsen intog vi en långsam och lugn frukost.


Förmidagen spenderades i hotellets lilla relaxavdelning som bestod av en liten, rätt så varm, pool. Fram till lunchen hängde vi här i brist på annat.

Lunchen som serverades var nästintill samma som middagen kvällen innan, men det känns dumt att klaga på att få en gratis tre-rätters lunch som gjorde oss mätta.

Under de få timmar vi nu hade kvar valde jag och Stefan att bege oss ut för att se om vi kunde hitta ett ställe att köpa glass på, men vi vände snabbt när vi inte kände att området runt hotellet var till för turister eller glassköp. Vi återvände till hotellet och packade våra väskor istället.


Nu har det äntligen dags för oss att bege oss tillbaka till flygplatsen och ställa oss i den superlånga kön för att checka in på vår resa hemåt. Efter några minuter utan att kön hade rört på sig blir vi utplockade av en man i kostym med badge som ser allmänt anställd ut på en flygplats, han flyttar oss till den tomma priority check-in disken där vi får hjälp att checka in på en gång. Underbart! När vi lämnat av våra väskor och hade alla flygbiljetter hem så återvände mannen i kostym och bad om betalt för att vi blivit utplockade och prioriterade. Det skulle vi såklart ha förstått.. Utan att betala (mor och far hade alla pengarna när de lämnade igår) gick vi vidare mot säkerhetskontrollen. Där vi, med vår tur hittills, inte kommer igenom den första delen med scanning av flygbiljetten. De var för dåligt printade, så vi fick gå hela vägen tillbaka till check-in och få nya printade. Nuså, nu kom vi alla igenom den delen utan problem.

I själva säkerhetskontrollen blev jag utplockad för en rutin drogkontroll som gick snabbt och smidigt utan anmärkningar. Mitt handbagage blev även utplockat då jag helt glömt bort att jag även hade minn fars mobil i väskan och därmed missat att lägga ut den på brickan. Så omscanning blev det, utan anmärkningar denna gången. Ch och Julia gick igenom utan problem, men Stefan fick även sitt bagage scannat en gång till för någon anledning som vi inte vet om.

Väl inne letade vi upp gaten innan vi satte oss på TGI Fridays för att äta middag innan den långa resan över atlanten till Madrid.


Första resan gick bra, strax över 11h till Madrid och större delen av resan sov vi alla fyra. Väl i Madrid behövde vi gå igenom en passkontroll för att komma in på flygplatsen och eftersom vi är i och kommer från ett EU-land brukar ju detta alltid gå smidigt i de maskiner man kan gå igenom själv. Trodde vi ja.. Efter att enbart Stefan kommit igenom där och vi tre andra fått felmeddelande "Your country is not allowed" blev vi skickade runt till den passkontrollen med bemannade stationer. Där kom vi tre igenom under 1 minut och vi kunde ta oss vidare mot gaten och nästa flyg mot Bryssel.


Ett par timmar senare landade vi i Bryssel och valde att äta något litet inför sista resan hem. En glass till efterrätt och sedan var det dags att kliva ombord och äntligen åka hem.


Vi landade runt midnatt och blev hämtade av pappa på Arlanda och vi var hemma igen.


Två otroliga veckor med bästa familjen. Tack för allt!


Bye for now,

Veronica



12 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Inlägg: Blog2 Post
bottom of page