top of page
  • Skribentens bildVeronica Stenborg

26/12 - Quito

Frukosten bjöd på det vanliga; bröd, pålägg, varm mat, yoghurt och färsk frukt. Vid 8:30 hämtades vi upp av vår guide och chaufför för en guidad tur av Quito.


Vårt första stop på guidningen av staden var Basilica Del Voto Nacional, som är den största nygotiska basilikan i Amerika. Basilikan började byggas under sent 1800-tal är inte klar ännu och det sägs att när den byggts klart är dagen då jorden går under.


Efter det bar det vidare in mot downtown Quito. Under promenaden gick vi förbi en massa kyrkor, det finns ca. 60 st bara inom de 16 kvarter som är downtown, och vi stannade för att gå in i två: Fundacion Iglesia de la Compania (The Gold Church) och sedan Basilica and Convent of San Francisco.


När vi sedan blev upplockade av vår chaufför igen bar det av mot världens mittpunkt som man hittar på Intiñan Equator Museum. På detta museum fick man genomföra och se olika små experiment för att visa hur man vet och ser att vi är precis på 0°00'00". Bland annat det klassiska med att vattnet snurrar åt olika håll beroende på om man är norr eller söder om ekvatorn.


Efter detta blev vi släppta på hotellet, Ikala Hotels Quito, för att fritt få utforska runt. Vi vandrade iväg ett par kvarter till en större marknad, som sålde allt som hör till typiska turistföremål. Efter detta gick vi vidare och handlade lite snacks för kvällen och middag åt vi på vägen tillbaka till hotellet. Kvällen bestod sedan av Uno-spelande innan vi alla gick till sängs.


Imorgon är det tidig start och vi beger oss mot Galapagos öarna!


Bye for now,

Veronica



10 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Inlägg: Blog2 Post
bottom of page