top of page
  • Skribentens bildVeronica Stenborg

29/12 - Española Island

Dagens första utflykt blev en 1h lång dingyride längs kanten av Punta Suarez. Egentligen skulle det varit en landstigning och utflykt på ön men i och med att de för tre månader sedan upptäckt att en sjukdom spridit sig bland fåglarna är den delen av ön i karantän. Vi fick se massor av olika fåglar, inklusive en stor albatross.


Därefter var det lite fritid på båten innan nästa utflykt som var resans första Deep Water Snorkling. Detta betyder att man hoppade i vattnet från båten, och inte snorklade från stranden. Vattnet var relativt lugnt och grunt. Vi fick se och simma med vatten sköldpaddor, div. fiskar, sjölejon och massor av andra fascinerande vattendjur.


Efter en lunch och frid på båten var det ytterligare en Deep Water Snorkling runt en lite mindre ö. Det var en av de mindre bra snorklingarna i och med att man inte såg så mycket på grund av djupet


Dagens sista utflykt till Gardner Bay, där vi fick tid att bara gå längs en sandstrand och/eller bada om man ville. Sanden kan ha varit den vitaste jag sett och anses vara en av de finaste stränderna på hela Galapagos.


Väl tillbaka på båten serverade en drink och lite snittar på övre däck för hela gänget för att njuta och ta in solnedgången. Därefter var det middag i restaurangen och efter det genomgång av morgondagens program. Genomgången avslutades med att vi alla gick ut på däck och kollade på massor av hajar som simmade runt båten när mörkret lagt sigt. De var runt hela båten och jagade sin middag i form av flygfisk som tog sig runt. Häftigt!


Sedan var det karaoke till sent för de som ville - inte för oss då sängarna kallade mer.


Bye for now,

Veronica



8 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Kommentarer


Inlägg: Blog2 Post
bottom of page