top of page
Skribentens bildVeronica Stenborg

31/12 - Santa Cruz

Tidig uppgång och frukost då båten till land gick vid 7-tiden.

Dagens första, och sista utflykten för Galapagos, gick till Rancho Primicias som är ett reservat för de gigantiska landsköldpaddorna på ön Santa Cruz. På reservatet fick vi byta om till stövlar först innan vandringen runt i området började. Efter att ha gått runt och tittat på sköldpaddorna ett tag så gick vi ner i en lavatunnel. Dessa typer av tunnlar skapas när lavan från ett vulkanutbrott stelnar från utsidan men att lavan inuti fortsätter att rinna vidare.


Efteråt gick det vidare mot flygplatsen på ön Baltra som ligger endast en liten färjetur på 5 minuter från ön Santa Cruz.


Eftermiddagen och kvällen spenderades med att flyga från Galapagos till Guayaquil, och sedan, efter en mellanlandning på 6 timmar, Guayaquil till Lima. När vi landat i Lima och checkat in på flygplatshotellet var det inte lång tid kvar tills midnatt och det nya året.

För att fira in det nya året slog vi på stort med att gå till den helt folktomma baren i lobbyn.. Där tog vi vara på de gratis välkomstdrinkarna som hotellet erbjöd och skålade det nya året med lemonad och pisco sour, innan vi gick upp till rummen och kollade på fyrverkerierna som smälldes över hela Lima.


Bye for now,

Veronica



10 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Inlägg: Blog2 Post
bottom of page