top of page
  • Skribentens bildVeronica Stenborg

30/12 - Floreana Island

Dagens plan var att besöka Floreana Island. På förmiddagen besökte vi Punta Cormoran. På denna sida av ön gick vi en liten mindra vandring med guide. Vi fick se diverse fåglar, flamingos och även sköldpaddor. Innan avresa visade vår guide hur sanden på denna strand egentligen är små, små, små färgglada stenar av olika slag. För att se detta behövde man använda sig av sin telefon och zooma in långt och fokusera innan man såg alla olika färger på skärmen.


Sedan var det dags för en snorklingstur kring en mindre ö straxt utanför. Hopp ner i det djupa vattnet och se allt liv som pågår under ytan. Efter enbart några minuter ropar vår guide att det är en haj som simmar under oss, och trot eller ej, men det var det!


Tillbaka till båten efter någon timmes snorkling var det dags för lunch på båten. Idag bjöd de på traditionella rätter från Ecuador och hade utöver traditionella kläder även dukat i traditionell Ecuadorisk anda.


Eftermiddagen började med ett föredrag om djurlivet i vattnet omkring Galapagos öar. Efteråt steg vi iland på en ny del av Floreana Island som kallas för Post Office Bay. Denna gamla tunna har funnits sedan slutet av 1700-talet och fungerar på så sätt att en person lämnar ett brev eller vykort med en adress i tunnan. När en ny grupp kommer dit kollar de igenom det som finns och om någon bor i närheten av en av adresserna så är tanken att man ska handleverera brevet till dem.


Tillbaka på båten spenderade vi lite tid innan maten med glass och kortspel.

Efter middagen var det genomgång av utcheckningsprocessen och morgondagens program.


Bye for now,

Veronica



12 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentários


Inlägg: Blog2 Post
bottom of page