top of page
  • Skribentens bildVeronica Stenborg

28/12 - San Cristobal Island

Efter en natt med många uppvak, i alla fall för mig, så klev vi upp vid 7-tiden för att kolla på Kicker Rock. Från en viss vinkel ser stenen ut som ett sovande lejon.


Frukosten på båten består av en vanlig kontinental frukost, mycket gott och mycket att välja på trots att vi är på en mindre båt.


Vid 9:00 var det genomgång av snorklingsutrustning och hur man ska bete sig i vattnet. Första utflykten idag var till Cerro Brujo där vi började med att promenera längs den kritvita stranden. Sedan var det dags för resans första snorklingstur och premiär av våra nya Easybreath-cyklop. Det blåste och gick relativt höga vågor som dessvärre resulterade i grumligt vatten så vi såg inte jättemycket. Men fiskar och lite rev blev det allt ändå!


Tillbaka på båten för att till lunch serveras någon form av tacos-likande mat, mycket gott. Efter det spelade vi lite spel och vilade en stund innan eftermiddagens äventyr.


Eftermiddagen blev en tur till Punta Pitt där vi skulle vandra runt för möjligheten att få se landsköldpaddor. Vilket vi gjorde! Tre större och en liten liten sköldpadda. De var svåra att se då de gömmer sig från värmen i det torra landskapet just nu. Därefter var det 1h kvar innan vi skulle tillbaka till båten och det spenderade vi med att svalka oss i det vågiga vattnet.


Middagen serverades vid 19:00 som vanligt och efter det var det genomgång för morgondagens program. När det var klart satte de igång en film som handlade om de första personerna som valde att bebo Floreana Island under tidigt 1900-tal, vi valde dock att gå och lägga oss en bit in då ljudet till filmen inte var det bästa och gjorde att vi knappt hörde och kunde hänga med - tyvärr.


Bye for now,

Veronica



10 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Inlägg: Blog2 Post
bottom of page